Search
Close this search box.

Unen merkitys iholle

Unen merkitys iholle

Unen merkitys on kiistaton terveydelle. Riittämätön uni vaikuttaa haitallisesti myös ihon lisäksi muistiin, vastustuskykyyn, kehoon ja yleiseen hyvinvointiimme mukaan lukien henkinen puoli. Unen puute näkyy monesti myös kasvoilla tummina silmänalusina ja valahtaneena ilmeenä kasvoilla.

Uni on terveydelle välttämätöntä ja kukaan ei pärjää ilman unta monta vuorokautta. Kun nukkuu hyvin, voi hyvin. Tarvitsemme keskimäärin jokaista kolmesta neljään valvottua tuntia kohti yksi tunti unta.  Ihminen nukkuu kaiken kaikkiaan noin kolmasosan elämästään. 90 ikään mennessä on unta ollut parhaimmillaan 30 vuotta. Unen tarve on kuitenkin yksilöllistä. Joku pärjää 7,5 tunnin unilla, kun taas toinen vastaavasti tarvitsee unta 9-10 tuntia yössä. Harvinaisia ovat he jotka nukkuvat alle 5-6 tuntia yössä ja ovat siitä huolimatta terveitä. Kannattaa siis pohtia unta, sen määrää ja laatua. Sopiva terve uni korjaa päivän rasituksia ja antaa lisää voimia sekä vireyttä, laskee verenpainetta ja parantaa aineenvaihduntaa ja näin myös osaltaan ehkäisee ylipainoa.

Iho uusiutuu koko ajan, mutta öisin uusiutuminen on parhaimmillaan. Unen aikana keho palautuu stressistä ja vaurioiden korjausprosessit ovat vilkkaimmillaan. Samaan aikaan, kun mieli ja keho lepää, tuottaa kehomme kollageenia ja korjailee jo syntyneitä ihovaurioita. Myös verenkierto tehostuu ja tasoittaa ihon väriä.

Koska päivisin ihomme toimii kehomme suojana ilmansaasteilta, UV-säteilyltä, kuivalta sisäilmalta tai ulkona hyytävältä viimalta sekä muilta ärsykkeiltä, öisin ihosolujen uudistumiseen on paras aika. Iho on öisin myös vastaanottavaisin hoitotuotteiden kosteuttaville, kirkastaville ja elvyttäville sekä muille vaikuttaville aineille. Ihohoitorutiinimme sekä hoitolahoitojen hyödyt moninkertaistuvat, kun viimeistelemme ihon hyvillä hoitotuotteilla ja riittävällä unella. Useimmissa öisin käytettävissä tuotteissa on C-vitamiinia, joka kirkastaa sekä elvyttää ihoa, keramidejä, jotka tehostavat ihon uudistumista, peptidejä, jotka silottavat ryppyjä sekä ihon ikääntymistä huomattavasti hidastavaa sekä valovaurioita korjaavaa retinolia. Yöllä käytettävissä tuotteissa on kuitenkin turha olla UV-suojakertoimia. Toisaalta sitten taas päiväkäyttöön ne eivät välttämättä sovi, koska niissä saattaa olla UV-säteilylle herkistäviä ainesosia. Erittäin kuivalle iholle on hyödyllistä käyttää öisin päivävoidetta huomattavasti rasvaisempi voide. Epäpuhtaalle ja rasvaiselle iholle vastaavasti jokin kevyempi, mutta kuitenkin hyvin kosteuttava voide. Myös yöksi jätettäviä ja ihoa korjaavia naamioita voi käyttää kuuriluontoisesti tai silloin tällöin ylläpitohoitoina.

Sleep Well!

Sinua voisi kiinnostaa

Huulten täyteainehoidot-lipsfillers

Huulten täyteainehoidot Huultentäyteainehoidoilla on useita käyttöindikaatioita. Usein huulten täyteainehoidot mielletään turhiksi toiminpiteiksi, joilla huulet paisutetaan suhteettoman isoiksi. Nykyään huultentäyteainehoidot on

Lue lisää

PRX-T33 hoito

Historian havinaa. Parin viikon päästä tulee kuluneeksi 4 vuotta, kun PRX-T33 hoidot tulivat valikoimiimme 2018. Meiltä osallistuttiin tuolloin myös ensimmäiseen

Lue lisää