Search
Close this search box.

Talvi iholla

Nyt, kun ulkolämpö on voimakkaasti pakkasen puolella o tärkeää muistutella kohtuullisen ylisestä talvi vaivasta. Kylmänokkosihottuma vaivaa joka kymmenettä henkilöä jossakin vaiheessa elämää. Joskus tämä ihottuma on vain yhden talven ja välillä useampina vuosina, mutta hyvin harvoin vuosikymmeniä tai koko elämän kestoinen vaiva. Kylmänokkosihottuma esiintyy yleensä vain paikallisesti ja tulee vain tietyille ihoalueille. Yleisimmin vaiva esiintyy ihoalueilla, jotka pääsevät jäähtymään riittävästi.

Oireet voivat tuntua ulkona pakkasesta palatessa takaisin sisätiloihin, kun jäähtynyt iho alkaa lämmetä. Silloin iholla alkaa tuntumaan pistelyä ja kutinaa. Iho yleensä punoittaa tällöin siihen saattaa nousta nokkospaukamia. Paukamien koko voi vaihdella millimetristä kymmeniin senttimetreihin. Punoitus, turvotus ja paukamat katoavat itsekseen noin 20–60 minuutin kuluttua.

Pakkasesta sisään tullessa esiintyvä voimakas punoitus kasvoilla ja pelkkä pistely ilman näkyviä nokkospaukamia on kylmänokkosihottuman yksi esiintymistapa. Myös huulet voivat turvota voimakkaasti. Muita yleisesti oireilevia alueita kasvojen ja käsien lisäksi ovat polvet ja reidet.

Ihoa voi onneksi hoitaa myös pakkasella ja iho oireita helpottaa. Liian lämmin sisälämpötila kuivattaa talvella ihoa, säädä si lämpöä hukan pienemälle. Ilmankostutin tuo helpotusta kuivaan sisäilman. Valitse suihkuun mieto ihonpesuneste ja vältä liian kuumia suihkuja. Käytä kosteusvoiteita pakkaselle aroille alueille ja kosteuta myös vartalonihoa. Pukeudu tarkoituksen mukaisesti. Alimpana vaatekerroksena käytä kerrastoa joka siirtää hikeä iholta päällimmäisiin kerroksiin ja suojaavat ihoa päällysvaatteiden hankaamiselta. Käytä aurinkosuojaa. Talviaurinko heijastuu iholle lumesta ja altistaa haitalliselle UV-säteilylle. Valitse aurinkosuojaksi kosteuttava vaihtoehto.

Sinua voisi kiinnostaa

Huulten täyteainehoidot-lipsfillers

Huulten täyteainehoidot Huultentäyteainehoidoilla on useita käyttöindikaatioita. Usein huulten täyteainehoidot mielletään turhiksi toiminpiteiksi, joilla huulet paisutetaan suhteettoman isoiksi. Nykyään huultentäyteainehoidot on

Lue lisää

PRX-T33 hoito

Historian havinaa. Parin viikon päästä tulee kuluneeksi 4 vuotta, kun PRX-T33 hoidot tulivat valikoimiimme 2018. Meiltä osallistuttiin tuolloin myös ensimmäiseen

Lue lisää