Search
Close this search box.

Kestotaivutuksella säihkettä katseeseen

Kestotaivutus on turvallinen vaihtoehto ripsipidennyksille. Ne sopivat hyvin monille ihmiselle verrattuna ripsipidennyksiin, joiden liimat aiheuttavat monia terveyshaittoja joita ovat muun muassa allergiset reaktiot tai tulehdukset.

Ripsipidennysliimoissa saattaa olla jopa yli 70 ainesosaa, ja tutkimuksissa niistä löydettiin esimerkiksi suositusarvon ylittäviä määriä formaldehydiä ja osasta jopa lyijyä. Markkinoilla on myös hyviä liimoja, mutta ongelma on, ettei niitä tutkita tarkkaan ja hyvänlaatuiset liimat ovat hankintahinnaltaan kalliimpia ja ne näin nostavat ripsipidennysten hintaa.

Allergisten reaktioiden vaara tunnetaan sen sijaan aika hyvin. Vähemmän tunnettu seuraus on sen sijaan omien ripsien vaurioituminen. On olemassa alustavaa näyttöä siitä, että ripsien oma kasvu voi häiriintyä ripsienpidennysten pitkäaikaisen, vuosia kestävän käytön takia. Ripsijuurten alueen usein toistuva käsittely ja omiin ripsiin kohdistuva liimatun ripsen paino voi aiheuttaa pysyvää vauriota, jonka takia omien ripsien kasvu heikentyy.

Edellä mainittujen lisäksi silmät altistuvat bakteeritulehduksille sillä ripsienpidennykset keräävät myös enemmän likaa ja bakteereja. Bakteeritulehdusten lisäksi pidennysten yhteydessä on tavattu myös sieni-infektioita ripsien tyvessä.

Kestotaivutuksessa ripset taivutetaan niin, että omat luonnolliset ripset näyttävät pitkiltä ja näyttäviltä ilman liimattavia irto-osia. Allergiset reaktiot kestotaivutuksissa on harvinaisia, mutta on kuitenkin mahdollista, että silmäluomien iho saattaa kutista tai punoittaa, jos on esimerkiksi herkistynyt kosmetiikalle. Epäiltäessä herkistymistä, voidaan korvan taakse tehdä iho testi ennen hoidon aloittamista.

Kestotaivutetut ripset kestävät n.6-8 viikkoa eli koko ripsen elinkaaren. Hoito voidaan uusia 8 viikon välein. Ripsipidennysten poiston jälkeen on odotettava myös 8 viikkoa ennen taivutusta.

Sinua voisi kiinnostaa

Huulten täyteainehoidot-lipsfillers

Huulten täyteainehoidot Huultentäyteainehoidoilla on useita käyttöindikaatioita. Usein huulten täyteainehoidot mielletään turhiksi toiminpiteiksi, joilla huulet paisutetaan suhteettoman isoiksi. Nykyään huultentäyteainehoidot on

Lue lisää

PRX-T33 hoito

Historian havinaa. Parin viikon päästä tulee kuluneeksi 4 vuotta, kun PRX-T33 hoidot tulivat valikoimiimme 2018. Meiltä osallistuttiin tuolloin myös ensimmäiseen

Lue lisää