Search
Close this search box.

Klassisen kaunis

 

Sanonta kauneus on katsojan silmissä pitää joltakin osin paikkansa. Näemme itsessämme vikoja joita muut eivät meissä näe. On muutama kilo painoa liikaa, hampsteripussit leukaperissä ja allit käsivarsissa. Usein kuitenkaan kukaan haluaa olla muodottoman laiha tai täysin ilmeettömäksi kasvoilta muuttunut iso huulinen nainen tai mies. Nykyään kaikkiin ”vikoihimme ja ihon virheisiin” on joku tehokas ja hyvä hoito.

Nykyihmisellä on isoäidin nuoruus vuosiin verrattuna jos jonkinlaista seerumia ja voidetta käytössään, kun isoäidillä oli käytössään pieni peltipurkki Vitalista. Tarvitseeko ihminen kaikki ne seerumit, päivävoiteet, ihon heleyttäjät, primerit, valokynät, meikkivoiteet jne jne. kemikaalikuorma on ainakin taattu. Tällä hetkellä yksi hyvä hoitotuote on AQ Skin Solutionsin Active Serum ja silmänympärysvoide. Tätä aamuin illoin ja iho kiittää ja se riittää kosteuttamaan ja muuta ei tarvita kuin aurinkosuoja. Epäilin itsekin aluksi, että riittääkö pelkkä seerumi. Seerumissa on kasvutekijöitä ja antioksidantteja ja säännöllinen käyttö antaa iholle tasaisemman sävyn ja kiinteämmän ihonpinnan. Muutamalla purkilla voikin pärjätä ihmeen hyvin.

Ihoa toki kannattaa hoitaa, syväkosteuttaa ja ei ne injektiohoidotkaan enää ole niin tabu kuin ennen. Tärkeää tässä on kuitenkin sen, että hyvää täyteainetta ei saa halvalla. Hinta ja laatu kulkee käsi kädessä. HS 16/1/2019 (https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005966802.html) jutussa kerrottiin, että täyteaineet ja botox ovat tulleet yhtä yleiseksi kuin hiustenvärjäys ja syynä tähän on muun muassa se, että fillereiden hinnat ovat niin halpoja. Kyllä hälyytyskellot pitää soida, jos täyteainehoitojen hinnat ovat 100-200€ luokkaa. Kampanjat ja tarjoukset ovat tietysti oma lukunsa.

Nyt Suomessa kohistaan, että kuka saa pistää botoxia. Avi ja Valvira työstävät asiaa. ”Botuliinipistoksiin liittyen Valviran ja ministeriön työryhmä kehittelee parhaillaan tarkempaa ohjeistusta. Lisäksi Suomessa on valmisteilla sote-uudistukseen liittyvä laki sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamisesta. Siinä terveyspalveluiden määritelmä laajenisi, jolloin myös ulkonäön vuoksi tehtävät toimenpiteet voitaisiin useammin katsoa lain piiriin kuuluviksi.” (Verkko-HS 16/1/2019). Ihan tärkeä asia toki on, mutta botuliini-injektioissa ei ole niin suurta varaa kuin on täyteaineiden injektoinneissa. Botox on itse asiassa osaavissa käsissä turvallisempi kuin täyteaineet. Suomessa terveydenhuollon ammattilaiset/sairaanhoitajat tai kuten minä, laboratoriohoitaja, olemme käyneet koulutuksen lääkärin valvonnassa botoxin käytöstä. Jo ammattiopinnoissamme meillä on takanamme useita kymmeniä tunteja aseptiikkaa, anatomiaa, fysiologiaa, mikrobiologiaa, hoitotiedettä, kliinistä opiskelua jne. Yhteensä noin 3.5 vuotta. Hoitajalla on oltava vastuulääkäri joka valvoo toimintaa. Suomessa myös valveutunut täyteaineiden maahantuoja ei myy täyteaineitaan henkilölle, joka ei ole terveydenhuollon ammattihenkilö, käynyt asianmukaisia injektiohoito koulutuksia ja jos tekijällä ei ole taustalääkäriä/vastuulääkäriä. Ainakaan itse injektiohoidoissani käyttämiäni Juvedermin täyteaineita ei Suomessa myydä muille kuin edellä mainituin kriteerit täyttäville terveydenhoidon ammattihenkilöille ja tietenkin lääkäreille.  Täyteaineita vastaavasti käsitykseni mukaan voi ostaa netistä ulkomailta kuka tahansa ja alkaa harrastamaan injektiohoitoja vaikka sillä Hesarin mainitsemalla putkimiehen ammattitutkinnolla. Juvedermin täyteaineet jotka ovat käytössä tekemissäni esteettisissä hoidoissa ovat pehmeitä ja helposti työstettäviä. Ne eivät ole halvimmasta päästä, mutta niiden kestävyys ja turvallisuus ovat hintansa veroiset.

Toinen huolestuttava piirre on markkinoille tulleet erilaiset täyttöainekynät ja täyttöinjektorilaitteet. On päivän selvää, että rahat menevät kakkulan kaivoon, koska hyaluronihappo ei mene ihon läpi tai sen on oltava todella nestemäistä täyteaineiden hyaluronihappo-geelien sijaan. Tällöin on oletettavaa, että tulos kestää muutamista päivistä viikkoon, jos niinkään kauan. Kuinka moni asiakas kehtaa myöntää, että häntä on vedetty höplästä ja alkaa vaatimaan rahojaan takaisin. Aika harva, luulisin. Tämä kuluttajien harhaanjohtaminen on turhauttavaa samaan aikaan, kun oikeiden tieteeseen perustuvien hoitojen antoa rajoitetaan koulutetuilta henkilöiltä.

Sinua voisi kiinnostaa

Huulten täyteainehoidot-lipsfillers

Huulten täyteainehoidot Huultentäyteainehoidoilla on useita käyttöindikaatioita. Usein huulten täyteainehoidot mielletään turhiksi toiminpiteiksi, joilla huulet paisutetaan suhteettoman isoiksi. Nykyään huultentäyteainehoidot on

Lue lisää

PRX-T33 hoito

Historian havinaa. Parin viikon päästä tulee kuluneeksi 4 vuotta, kun PRX-T33 hoidot tulivat valikoimiimme 2018. Meiltä osallistuttiin tuolloin myös ensimmäiseen

Lue lisää