Search
Close this search box.

Miedot ja keskivahvat kemialliset kuorinnat

Kemiallinen kuorinta eli happohoito on tehokas, mutta turvallinen esteettinen toimenpide, joka kiinteyttää, tasoittaa ja heleyttää ihon pintaa sekä parantaa ihon laatua. Kemiallisessa kuorinnassa ihon pintaan aiheutetaan hallittu ihovaurio, jonka uusiutuessa ihon ylin kerros uusiutuu ja ihosta tulee aiempaa tasaisempi ja napakampi eikä siinä näy enää pinnallisia juonteita. Pintakerroksen uudistamisen lisäksi kemiallinen kuorinta kohdistuu ihon alempiin kerroksiin jolloin synty uutta kollageenia ja elastiinia.

Kemiallisen kuorinnan hoidonaiheita ovat muun muassa ikämuutokset (juonteet, rypyt, maksaläiskät), veltostunut iho, ihon värivirheet sekä epätasaisuus, laajentuneet ihohuokoset, tukkeutuneet talirauhaset, akne, aknen jälkihoito, aknen ehkäisy, aknearvet, valovauriot, vesirokkoarvet sekä muut kuopalla olevat arvet (ei keloidi arvet).

Yleisimmin ammattikäytössä käytetty kuorinta on mieto kemiallinen kuorinta, hedelmähappokuorinta, joka kohdistuu epidermiksen ylimpien kerrosten soluihin. Kuorinnalla voidaan uudistaa ihon pintakerroksen toimintaa, vauhdittaa ihon uudistumista ja poistaa kuollutta solukkoa. Kuorinnan avulla rypyt tasoittuvat, iho kirkastuu sekä helytyy ja epäpuhtaudet vähenevät. Hedelmähappoja ovat muun muassa mantelihappo, glykolihappo, maitohappo ja fytiinihappo. Kemialliset kuorinnat ovat lähtökohtaisesti hyvin siedettyjä. Joskus hoidon jälkeen ihoon saattaa ilmestyä muutaman päivän kuluttua hoidosta pientä kutinaa, punoitusta ehkä joskus näppylöitä sekä kirvelyä. Reaktiot ovat luonnollisia ihoreaktioita ja ovat merkkinä ihosolujen uusiutumisesta.

Keskivahva kuorinta joka sopii erityisesti pigmentoitunelle iholle kohdistuu sekä epidermikseen että dermikseen. Näitä hoitoja voi tehdä vain terveydenhuollon ammattihenkilöt. Toimenpiteessä käytetään happoseosta, joka torjuu melaniinisynteesiä sekä vaalentaa jo syntyneitä pigmenttimuutoksia. Tuotteet sisältävät happojen lisäksi myös c-vitamiinia ja arbutiinia.

Kuorintahoitoon voi valmistautua ennalta jo käyttämällä ihonhoitotuotteita jotka sisältävät A- ja C-vitamiineja. Tuotteiden käyttö on aloitettava vähintään kaksi viikkoa ennen kuorintaa, että hoidosta saa maksimaalisen hyödyn. Ihon melaniinisynteesiä voi estää myös käyttämällä tuotteita joissa on ihoa vaalentavia aineosia. Parhaimman hyödyn hoidoista saa sarjahoidoissa joita suositellaan tehtävän yleensä 4 kertaa 7-10 päivän välein. Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen on ihossa huomattavissa tuloksia ulkonäössä, toiminnassa sekä rakenteessa. Kuorintojen tuloksia suositellaan ylläpidettävän 2-4 kertaa vuodessa ns ylläpitohoitona. Hoito ja hoitosarjat suunnitellaan jokaiselle asiakkaalle yksilölisesti ja sarjahoidossa voidaan käyttää erilaisia kuorintoja erilaisilla hapoilla. Tämä mahdollistaa sen, että yhden neljän kerran sarjahoidon aikana voidaan hoitaa tehokkaasti ihon kaikki ongelma-alueet.

Kuorintojen tuomat hyödyt näkyvät aktiiviaineiden tehokkaana imeytymisenä ihoon, ihon nopeutuneena uusiutumisena, ihon sileytymisenä sekä kiinteytymisenä, vähentyneenä talinerityksenä, epäpuhtauksien vähentymisenä, ihon syväkosteutumisena sekä hyperpigmentaation ja häiriintyneen pigmentaation vähentymisenä.

Kuorinnan jälkeen tulee välttää aurinkoa ja solariumia (ainakin kaksi viikkoa). Luonnonkosmetikkaa (säilöntäaineettomuuden vuoksi saattaa sisältää haitallisia mikrobeja) ei myöskään muutaman päivän ajan hoidon jälkeen tule käyttää. Saunomista ja uimista ei suositella niin ikään muutaman päivän ajan hoidon jälkeen. Vältettävien listalla kahden päivän ajan on myös voimakas hikiliikunta. Kuorivat kosmetiikka tuotteet ja muut tehokkaat kosmeettiset tehohoidot sekä ihokarvojen poisto hoidetulla alueella on kielletty viikon ajan. Ihon koskettelua hoidetulta alueelta vältettävä, jos iho hilseilee. Kuolleiden ihosolujen on annettava poistua itsekseen.

Kemiallinen kuorinta voidaan yhdistää mikroneulauksen, täyteainehoitojen sekä botoxhoidon kanssa tehtäväksi samaan aikaan.

 

Sinua voisi kiinnostaa

Huulten täyteainehoidot-lipsfillers

Huulten täyteainehoidot Huultentäyteainehoidoilla on useita käyttöindikaatioita. Usein huulten täyteainehoidot mielletään turhiksi toiminpiteiksi, joilla huulet paisutetaan suhteettoman isoiksi. Nykyään huultentäyteainehoidot on

Lue lisää

PRX-T33 hoito

Historian havinaa. Parin viikon päästä tulee kuluneeksi 4 vuotta, kun PRX-T33 hoidot tulivat valikoimiimme 2018. Meiltä osallistuttiin tuolloin myös ensimmäiseen

Lue lisää