Search
Close this search box.

Meikitöntä päivää

Valtaosa naisista käyttää meikkiä viikon jokaisena päivänä. Joskus olisi kuitenkin paikallaan levittää iholle pelkkä kosteusvoide aamupesun jälkeen. Jo yksikin meikitön päivä viikossa saattaa parantaa huomattavasti ihon kuntoa. Kasvojen ihon saadessa hengittää vapaasti, mahdolliset näpyt sekä iho-ongelmat voivat vähentyä huomattavasti, koska iho saa hengittää ilman meikkiä. Monesti meikki myös ärsyttää ihoa, mikä voi taas johtaa jopa erilaisiin ihottumiin tai allergisiin reaktioihin.

Usein meikeissä on pitkä lista erilaisia kemikaaleja. Ihon kannattaakin pitää meikittä aina kun se vain on mahdollista jotta vähennämme samalla kemikaalikuormitusta. Päivä ilman meikkiä hidastaa myös ihon ennen aikaista vanhenemista. Kaikki tietävät, että meikit pitää puhdistaa joka ilta ennen nukkumaan menoa huolellisesti, mutta vaikka meikit putsaisi joka ilta, voi meikillä silti olla ihoa vanhentavia vaikutuksia. Syynä tähän on se, että meikkien tiedetään nostavat vapaiden radikaalien määrää iholla, joka johtaa kollageenin vähenemiseen ja saa lopulta ihon näyttämän ikäistään vanhemmalta.

Ihon tärkein tehtävä on ylläpitää yksilön sisällä vallitsevaa olotilaa, joka mahdollistaa kudosten normaalin toiminnan. Epidermis eli ihon uloin pinta suojaa elimistöä ulkoisilta tekijöiltä kuten kemialliselta ja fysikaaliselta ärsytykseltä sekä infektioilta. Epidermiksen alimman solukerroksen eli tyvisolukerroksen keratinosyytit jakautuvat, joten epidermis uusiutuu jatkuvasti alhaalta käsin. Tyvisolukerros ankkuroituu tyvikalvolle, jonka välityksellä epidermis kiinnittyy lujasti alla olevaan dermikseen joka onkin ihonpinnan jälkeen heti seuraava kerros. Dermiksen tärkeimpiä sidekudosmolekyylejä ovat kollageenit ja elastiini, joiden ansiosta iho on rakenteeltaan luja ja joustava. Ihon apuelimiä ovat karvatupet, tali- ja hikirauhaset.

Meikittä annamme ihon pinnan levätä jatkuvalta kemikaali ärsytykseltä ja pidämme ihomme näin joustavana unohtamatta kuitenkaan kosteuttavaa päivävoidetta tai aurinkosuojaa mikäli liikumme ulkosalla meikittömänä päivänä.

Sinua voisi kiinnostaa

Huulten täyteainehoidot-lipsfillers

Huulten täyteainehoidot Huultentäyteainehoidoilla on useita käyttöindikaatioita. Usein huulten täyteainehoidot mielletään turhiksi toiminpiteiksi, joilla huulet paisutetaan suhteettoman isoiksi. Nykyään huultentäyteainehoidot on

Lue lisää

PRX-T33 hoito

Historian havinaa. Parin viikon päästä tulee kuluneeksi 4 vuotta, kun PRX-T33 hoidot tulivat valikoimiimme 2018. Meiltä osallistuttiin tuolloin myös ensimmäiseen

Lue lisää