Search
Close this search box.

Kyynelurat, tummatsilmänaluset ja silmänympärysiho – Vastauksia asiakkaiden kysymyksiin

Aika ajoin saan asiakkailta kyselyjä, että mitä hoitoja minulla olisi tummiin silmän alusiin ja teenkö mm kyynelurien täyttöä hyaluronihapolla. Vastaus viimeksi mainittuun kysymykseen on, että en tee kyynelurien täyttöä. Tummiin silmänalusiin ja kyyneluriin ei useinkaan filleri ole paras mahdollinen hoito vaan hoito voi mennä hyvin pahoin pieleen tottuneissakin käsissä. Täyteainehoidoilla voi kuitenkin häivyttää ongelmaa hoitamalla asiakkaan poskipäitä hyaluronihappopistoksin. Kevyttäyttö kohottaa poskipäitä ja hoitaa samalla kyyneluria.

Tekstissä käyn läpi tehokkaita kyynelurien hoitomuotoja, pois lukien kirurgiset hoidot sekä edellä mainittu täyteainehoito.

Kaikki aikuiset ovat jossain elämänsä vaiheessa ainakin kerran katsoneet itseään peilistä ja todenneet, että silmien alla oleva iho on harmaan tai sinertävän tumman värinen ja ehkä myös turvoksissa. Kyynelurat ovat silmien sisäreunoista kohti poskea kulkevat uurteet. Iho tällä alueella voi olla sekä ohut että kuiva. Alueelle muodostuu varjoja jotka korostavat ongelmaa. Ohuen ihon läpi erottuvat verisuonet lisäävät tummuutta. Silmän aluset vaikuttavat olevan kuopalla. Ilme on jatkuvasti väsynyt, vaikka olo olisi muutoin hyvä.

Tummat silmänaluset ja korostuneet kyynelurat saattaa vaivata jo hyvin nuoria, mutta ongelmat yleensä pahenevat iän myötä. Joskus iho tuolla alueella on saman aikaan kuopalla, turvoksissa sekä hyvin tumma. Tummat silmänaluset johtuvat monista eri tekijöistä. Vaikuttavia tekijöitä ovat geenit, pigmenttihäiriöt, laajentuneet verisuonet, kuiva ja ärtynyt iho, luukato ja ikääntyminen.

Tärkeää on suojata silmänalusiho auringolta ja huolehtia ihon riittävästä kosteuttamisesta. Suositus on käyttää silmänalusiholle voidetta tai seerumia, joka sisältää ihoa kirkastavaa ja suojaavaa C-vitamiinia. Myös A-vitamiini on silmäalusiholle hyvästä, mutta kaikki retinolia sisältävät tuotteet eivät sovellu herkälle ja ohuelle silmänympärysiholle. Kasvutekijöitä sisältävä AQ-Skin Solutions silmänympärysseerumi on hyvä hoitotuote mm silloin, kun vitamiineja sisältävät tuotteet ovat liian voimakkaita herkälle silmänympärysiholle. Tämä tuote sopii erinomaisesti myös atooppisesta ihosta ja tummien silmänalusten vaivaamalle iholle. Silmäympärysiholle voi tehdä myös hoitoja laitteilla, kuten RF-Cryo silmänympärysihonhoito ja mikroneulaus-laitehoito, jossa ison pintakerroksen alle viedään suoraan aktiiviaineita. Myös silmänalusiholle tarkoitettu mikrodermarolleri, Eye Rollerilla voi ongelmaa hoitaa sekä hoitolassa sekä kotona. Eye Rollerin kanssa suosituksena on EyeCell silmänympärysseerumi joka sisältää kasvutekijöitä, kasvien kantasolujen uutteita sekä biopeptidejä. Edellä mainitut hoidot parantavat silmänympärysihon laatua, vähentäen sen pintajuonteita sekä turvotusta, nopeuttavat silmäympärysalueen mikroverenkiertoa ja lisäävät ihon kimmoisuutta. Ihon sävy paranee ja tummat silmänaluset häivyttyvät.

Tehokkaita hoitomuotoja ovat myös yhä suositummaksi tulleet mesoterapia neulaushoito, jossa ihon alle viedään vitamiineja ja mineraaleja sekä mesolankahoidot silmänympärysiholle. Täysin neulaton ja ilman laiteita tehtävä hoito on kasvojen lymfahieronta, joka auttaa tummiin silmänalusiin ja turvotukseen jo ensimmäisellä hoitokerralla, mutta tehoaa sarjahoitona parhaiten. Lymfahieronta on kokonaisvaltainen ja auttaa silmänalueen lisäksi myös kasvojen ihonvärin ja kasvojen alueen turvotukseen.

Sinua voisi kiinnostaa

Huulten täyteainehoidot-lipsfillers

Huulten täyteainehoidot Huultentäyteainehoidoilla on useita käyttöindikaatioita. Usein huulten täyteainehoidot mielletään turhiksi toiminpiteiksi, joilla huulet paisutetaan suhteettoman isoiksi. Nykyään huultentäyteainehoidot on

Lue lisää

PRX-T33 hoito

Historian havinaa. Parin viikon päästä tulee kuluneeksi 4 vuotta, kun PRX-T33 hoidot tulivat valikoimiimme 2018. Meiltä osallistuttiin tuolloin myös ensimmäiseen

Lue lisää