Search
Close this search box.

Kasvutekijöistä lyhyesti

Kasvutekijät (GF) ovat välttämättömiä nuorekkaan ja elinvoimaisen ihon ja ulkonäön ylläpitämisessä. Kasvutekijät ovat pystyneet auttamaan ja korjaamaan luonnollisesta ikääntymisestä johtuvia ja ympäristötekijöistä johtuvia ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä.

Lääketieteellisissä tutkimuksissa on pystytty osoittamaan, että kasvutekijöitä käyttämällä voidaan nopeuttaa ja tehostaa paranemista vaurioituneilla alueilla. Tuloksia on saatu leikkausten vaurioittamilla alueilla, palovammojen hoidossa sekä haavojen hoidossa. Kasvutekijöitä voidaan käyttää myös yhdessä muiden hoitojen kanssa tukemassa paranemista mm. kasvutekijöiden on todettu parantavan merkittävästi imusolmukesiirrännäisen tuloksia syöpähoitojen yhteydessä. Kasvutekijöillä hoidettuna imusuonet sulautuvat huomattavasti paremmin imusolmukkeisiin ja näin imunesteen virtaus on ollut parempi kuin verrokeilla joiden siirteitä ei ei ollut hoidettu kasvutekijöillä.

Mitä kasvutekijät ovat? Lyhyesti sanottuna kasvutekijät ovat proteiineja, jotka ovat erikoistuneet mm solujen lisääntymiseen sekä aktivaatioon. Ihonhoidossa onkin hyödynnetty kasvutekijöitä, koska niiden avulla voidaan tukea solujen tuotantoa ja jakaantumista sekä myöskin verisuonten, kollageenin ja elastiinin muodostusta.

 

(Lähde; AQ Skin Solution, Skinhealth Finland, Duodecim lehti 2007)

 

Sinua voisi kiinnostaa

Huulten täyteainehoidot-lipsfillers

Huulten täyteainehoidot Huultentäyteainehoidoilla on useita käyttöindikaatioita. Usein huulten täyteainehoidot mielletään turhiksi toiminpiteiksi, joilla huulet paisutetaan suhteettoman isoiksi. Nykyään huultentäyteainehoidot on

Lue lisää

PRX-T33 hoito

Historian havinaa. Parin viikon päästä tulee kuluneeksi 4 vuotta, kun PRX-T33 hoidot tulivat valikoimiimme 2018. Meiltä osallistuttiin tuolloin myös ensimmäiseen

Lue lisää