Search
Close this search box.

Hoida hiuspohjaasi yhtä hyvin kuin kasvojasi

Yhteinen matkamme alkoi jo toukokuussa 2019, kun löysimme toisemme Facebookin eräästä kilpirahasen sairauksia potevasta keskusteluryhmästä. Olin tuolloin menossa @markbirchhairfinland järjestämään koulutukseen tai jahkailin menenkö vai en, koska mikroyrittäjän on harkittava tarkoin mitä valikoimiinsa ottaa. Yksi lause erään keskustelussa mukana olleen henkilön kirjoituksesta jäi mieleeni; hiukset olivat alkaneet näitä hoitoja sekä tuotteita käyttämällä kasvamaan non kolmen kuukauden käytön jälkeen ja eräs terveystoimittaja oli kiinnittänyt huomion samaan lauseeseen.
Osittain koulutukseen ja lisäoppia saamaan houkutteli myös omien hiusteni oheneminen ja erittäin runsas hiusten ennenaikainen lähtö. Itselläni syynä olivat sekä perinnöllinen eli androgeneettinen että kilpirauhasen vajaatoiminta eli hypotyreoosi. Sainkin sitten yhteydenoton myös keskustelussa mukana olleelta toimittajalta joka kärsi samoista ongelmista hiuspohjansa kanssa. Hiuksia lähti runsaasti ja tilalle kasvoi hentoja hiuksia vähemmän kuin hiuksia oli alun perin lähtenyt. Molemmat sekä minä sekä toimittaja olimme vuosien ajan kokeilleet kaikenlaisia hoitoja tahoillamme hiusten kasvun elvyttämiseksi ja toimittaja asiakkaani oli tutustunut perin juurin asiaan tieteellisten julkaisuja läpikäymällä tutkivan journalistin innolla vuosien ajan. Usko hoitohin oli jo molemmilla mennyt ja peruukkiliikkeen puhelinnumero oli jo varmaan molemmilla selvillä. Itse kokeilin myös hiustenpidennyksiä.
Lopulta syyskuussa 2019 useiden sähköpostien jälkeen aloitimme hoidot toimittaja asiakkaalleni. Tutkimme aluksi hiuspohjaa proskoopilla. Mitään tulehdusta tai pahempaa ärsytystä hiuspohjasta ei löytynyt. Toimittaja oli jo oppinut käsittelemään herkkää ja hiuksia tiuhaan tiputtavaa hiuspohjaansa hellävaraisesti. Hiuspohja oli ainoastaan kuiva, mikä on meillä Suomalaisilla melko yleistä ja toisaalta sitten kuivuutta ihomme yrittää kompensoida erittämällä talia. Myös ohutta hiuskasvustoa oli jonkin verran yritetty saadaa tuuhennettua muotoilutuotteilla. Muotoilutuotteiden jäämät, epäpuhtaudet, hiki, tali ja kuolleet ihosolut ovat hiuksille ja hiuspohjalle paljon pesua suurempi rasitus sillä ne voivat vastaavasti haitata hiusten uudelleen kasvua. Teimme ensimmäisen taapaamisen yhteydessä myös mikroneulauksen. Mikroneulauksen avaulla ihonpinnan alle saadaan vietyä suoraan vitamiinejä ja antioksidantteja. Neulauksessa aluksi käytimme Dermapen tuotteita mitkä sisälsivät muun muassa antioksidantteja.
Noin neljän viikon päästä jatkoimme hoitoa hiuspohjan stimulonnilla eli boosterhoidolla. Boosterihoito kuten mikroneulaus ovat niin sanottuja ammattilaishoitoja ja ne tehdään aina klinkalla tai kauneushoitolassa. Marrraskuussa 2019 uusimme Dermapen mikroneulauksen ja joulukussa 2019 hiuspohjaa jälleen stimuloitiin boosterilla. Pidimme kahden kuukauden tauon ja helmikuussa 2020 vuorossa oli taas mikroneulaus ja viimeisin kerta oli nyt toukokuussa taas boosterilla.
Lisäksi toimittaja asiakkaillani oli käytössään Mark Birch  TR2 & TR3 Scalp Therapy Lotionit jotka ovat eräänlaisia hiuksiin jätettäviä seerumeita jotka ravitsevat ja aktivoivat hiusjuuren toimintaa sekä  ehkäisevät mieshormonien eli testosteronien aiheuttamaa ennenaikaista hiustenlähtöä miehillä ja naisilla. Hän käytti myös säännöllisesti Mark Birch Triple Action Scalp Therapy shampoota sekä Mark Birch Protein Hair hoitoainetta. Suositus on, että hiukset pestään joka päivä, jotta haitallinen hiustenkasvua häiritsevä bakteerikasvusto saadaan pois. Lisäksi käytössä olivat sisäisesti nautittavat Mark Birch Serenoa, B-vitamiini sekä antioksidantti ravintolisät.  Täysin kiiltäväksi kaljuuntunutta hiuspohjaa ei edes näillä konsteilla voida enää auttaa ja siksi on tärkeää alkaa hoitamaan hiuspohjaa silloin kuin ongelma hiuspohjassa on vielä hallittavissa.
On ollut hieno kulkea toimittajan kanssa tämä yhdessä tämä matka ja tutustua ja jakaa toisillemme tietoa. Mikä parasta, hiusten takaisin kasvamisen lisäksi meistä on tullut lähes ystävät.

Sinua voisi kiinnostaa

Huulten täyteainehoidot-lipsfillers

Huulten täyteainehoidot Huultentäyteainehoidoilla on useita käyttöindikaatioita. Usein huulten täyteainehoidot mielletään turhiksi toiminpiteiksi, joilla huulet paisutetaan suhteettoman isoiksi. Nykyään huultentäyteainehoidot on

Lue lisää

PRX-T33 hoito

Historian havinaa. Parin viikon päästä tulee kuluneeksi 4 vuotta, kun PRX-T33 hoidot tulivat valikoimiimme 2018. Meiltä osallistuttiin tuolloin myös ensimmäiseen

Lue lisää