Search
Close this search box.

Lääkärin palvelut

Täyteaineen
liuotushoito

TÄYTEAINEEN POISTO

Täyteaineen poisto tehdään hyaluronidaasi nimisellä lääkeaineella. Hyalaluronidaasi on entsyymi, joka hajottaa hyaluronihappoa, jota on täyteaineissa. Näin täyteaine voidaan poistaa turvallisesti koko halutulta alueelta. Tarvittaessa poiston yhteydessä käytetään ultraääntä, jolla varmistetaan täyteaineen sijainti ja mahdollisimman tarkka hoidon lopputulos.

Hyaluronidaasia on ihmisillä luonnostaan ihossa, se osallistuu ihon luontaisen hyaluronihapon hajotukseen ja korjaukseen.

Lääkeaineena hyaluronidaasi on kemiallisesti valmistettu, entsyymi poikkeaa hieman elimistön oman hyaluronidaasin rakenteesta. Tästä johtuen, sitä ei voida käyttää henkilöille, joilla on vakava allergia pistiäishyönteisille, kuten ampiaiset ja mehiläiset. Muita kontraindikaatioita, eli vasta-aiheita lääkkeen käytölle ei ole. Ennen hoidon totoutusta tehdään allergiatesti, jossa pieni määrä hyaluronidaasia pistetään ihon alle. Mikäli tässä testissä ei tule poikkeavaa reaktiota, voidaan hoito suorittaa.

Hyaluronidaasi pistetään neulalla alueelle, josta täyteaine halutaan poistaa, esim. huulien alueelle. Täyteaine poistuu muutamissa vuorokaudessa, mutta jo parin tunnin aikana voi huomata täyteaineen alkavan poistua.

Hyaluronidaasi on erityisluvallinen lääkeaine, jota saa käyttää ainoastaan tämän luvan saaneet lääkärit ja hammaslääkärit.