Search
Close this search box.

Kasvojen lymfahieronta

Lymfahieronta on kevyttä käsin tehtävää hierontaa, jossa edistetään pumppaavin liikkein kudos- ja imunesteen kulkemista, joka taas auttaa vähentämään turvotusta. Hieronnalla helpotetaan ja tehostetaan soluväliaineen nesteiden kulkua. Imuneste (lymfaneste) koostuu vedestä, proteiineista ja solujen aineenvaihduntatuotteista sekä ruoansulatuskanavan alueelta imeytyneistä rasvoista. Imusuonet kuljettavat imunestettä imusolmukkeisiin, joissa imunesteestä suodattuu kuona-aineet ja puolustusjärjestelmän solut tuhoavat mikrobeja. Lopulta imuneste kulkeutuu alavartalosta ja ylävartalon vasemmalta puolelta rintatiehyen kautta vasemman sisemmän kaulalaskimon sekä solislaskimon yhtymäkohdasta verenkiertoon. Ylävartalon oikealta puolelta imunesteet palaavat verenkiertoon oikean imunestetiehyen ja oikean kaula- ja solislaskimon yhtymäkohdassa. Tällä imunesteen kulkemisjärjestelmällä on tärkeä merkitys kehon nestetasapainon ylläpitämisessä ja elimistön immuuni- eli puolustusjärjestelmässä.

Imuhiussuonistot ovat laajemmat kuin verihiussuonet ja ne alkavat umpinaisina haaroina ja ne liittyvät suuremmiksi imusuoniksi ja imuteiksi. Imuhiussuonten rakenne on hatara ja ne muodostuvat toistensa päällä olevista soluista, joiden muodostamien läppien välistä muut aineet pääsevät imuhiussuonen sisälle.

Lymfahieronassa otteet ovat kevyet ja tapahtuvat tasaisessa rytmissä imusuonten suuntaisesti. Hieronta tehdään ilman hierontavoiteita tai öljyä. Pumppaavilla spiraalimaisilla otteilla tehostetaan imusuoniston luonnollista pumppaustoimintaa. Pumppaukset tapahtuvat kohti imusolmukeita. Lymfahieronta lisää myös uusien imusuoniyhteyksien muodostumista, josta on etua muun muassa leikkaus ja vaurioalueiden paranemisessa. Leikkausalueille tehtävän lymfahieronnasta käytetään nimitystä kirurginen lymfa ja sitä voidaan tehdä leikattavalle alueelle jo ennen toimenpidettä ja jatkaa aina tikkien poistoon saakka.

Lymfahierontaa voidaan käyttää myös akne-, rosacea- ja couperosa-ihon hoitoon turvotuksen vähentämiseksi ja edistämään solujen aineenvaihduntaa punoitusta lisäämättä. Rentouttavan vaikutuksen johdosta lymfahieronta parantaa myös unenlaatua. Kiinteyttävän vaikutuksen ja ihon väriä tasoittavan vaikutuksen vuoksi kasvolymfaa voidaan pitää myös anti-age hoitona.

Kosmeettista lymfahoitoa ei voi tehdä jos asiakkaalla on syöpädiagnoosi ja hoidot ovat kesken, jos asiakkaan hoidettavalla ihoalueella on infektio tai asiakkaalla on todettu laskimotukos. Hierontaa ei oi myöskään tehdä kuumeiselle tai huonossa hoitotasapainossa olevalle kilpirauhasen vajaatoiminta potilaalle tai sydämen vajaatoiminta potilaalle.

Kasvolymfahieronnassa hoidettavat alueet ovat rintakehä, kaula sekä kasvot.

 

Sinua voisi kiinnostaa

Huulten täyteainehoidot-lipsfillers

Huulten täyteainehoidot Huultentäyteainehoidoilla on useita käyttöindikaatioita. Usein huulten täyteainehoidot mielletään turhiksi toiminpiteiksi, joilla huulet paisutetaan suhteettoman isoiksi. Nykyään huultentäyteainehoidot on

Lue lisää

PRX-T33 hoito

Historian havinaa. Parin viikon päästä tulee kuluneeksi 4 vuotta, kun PRX-T33 hoidot tulivat valikoimiimme 2018. Meiltä osallistuttiin tuolloin myös ensimmäiseen

Lue lisää