Search
Close this search box.
Esteettiset

Botuliini-hoidot

Botuliini kauneudenhoidossa

Botuliinihoitoja on käytetty esteettisiin ja lääketieteellisiin tarkoituksiin ympäri maailman jo vuosikymmenien ajan. Botuliinihoito, joka tunnetaan erityisesti kauppanimellä Botox. Botuliini on usein tehokkain ja edullisin ratkaisu kasvojen ikämuutosten hoitoon. Esteettiset botuliinihoidot sopivat hoidoiksi seuraavien kasvojen yläosassa esiintyviin ikääntymismuutoksiin; ryppyjen ja ilmejuonteiden hoito ja syvempien uurteiden ennaltaehkäisy. Hoito on tarkoitettu tilapäisesti silottamaan kohtalaisia tai syviä ryppyjä, joita syntyy kulmakarvojen väliin otsaa voimakkaasti rypistettäessä sekä silmäkulmien sivuun hymyiltäessä. Samalla voidaan ennalta ehkäistä uusien ryppyjen muodostumista, koska lihasten aktiivisuus vähenee.

Toimenpide on nopea, helppo ja turvallinen. Hoito toteutetaan injektoimalla pieniä määriä botuliinitoksiinia ihon alle ohuella neulalla. Iholla voi esiintyä hoidon jälkeen pientä punoitusta ja epätasaisuutta. Toisinaan hoidosta voi tulla myös pieniä mustelmia neulan pistokohtaan. Kaikki edellä mainitut oireet väistyvät viimeistään muutaman päivän sisällä, punoitus jo muutamassa tunnissa. Botuliinihoidossa lihaksia asetetaan lepotilaan, jolloin liian aktiivisesti toimivien lihasten aiheuttamana syntyneet rypyt silottuvat ja ilmeestä tulee pirteä ja luonnollinen.

Botuliinihoitosuunnitelma tehdään aina yksilöllisesti ja hoidettavan henkilön tilanne arvioidaan huolellisesti ennen hoitoa. Varsinainen hoito on nopea ja sen jälkeen voi palata normaaliin elämään välittömästi. Hoito ei vaadi erityistä toipumisaikaa. Konsultaatiossa otetaan huomioon myös muut mahdolliset hoidot. Muita hoitoja voidaan tehdä joko samanaikaisesti tai vaiheittain. Hoidon vaikutus alkaa näkymään muutamien päivien kuluessa ja vahvistuu kahden viikon kuluessa.

Vaikutuksen kesto on yksilöllistä, keskimäärin tulokset kestävät 3-6 kuukautta.

botox-eli-botuliinihoidot-iholle

Botuliini sairaudenhoitona